Državno prvenstvo u duatlonu, Pančevo 2009.

U Nedelju je održana prva ovosezonska trka kod nas, koja je ujedno i meni označila početak sezone 2009.

U dogovoru sa trenerom zadatak mi je bio istrčati prvih 5 km ništa više od malo jačeg tempa, a zatim 20 km bicikla i poslednjih 2.5 km trčanja ići oštrije.

Trčala su se prbo 4 kruga po pančevačkom keju. Negde do pred kraj drugog bio sam u nekoj grupici od par nas, trčeći iza nekog čoveka koji je i stao u tom drugom krugu. Nakon toga sam samo održao tempo (možda malo pojačao :)) i već u trećem krugu sam ostao sam na čelu jer jedini je i Savić ostao iza pošto me je u trećem krugu jedino on pratio tih recimo 500 m.

U T1 sam ušao oko 30 – 45 sekudni ispred Savića i ostalih i krenuo na bike. Pošto je to sve za mene bio jači trening i tih prvih 5 km sam otrčao rutinski nekako nisam mogao da se „prebacim“ ni približno „crvenoj zoni“ na bike-u, odnosno da se pomučim malo… Tako da su mi se Vlada i Aleksandar, koji su zajedno vozil, približavali iz kruga u krug.

Jasno sam to uočavao ali jednostavno nije mi se „dalo“ da pojačavam. Zanimljivo je da su me i stagli na okretu u sedmom (poslednjem) krugu, međutim kilometar pred kraj je skočio Aleksandar i ja sam ga ispratio, dok Vlada nije mogao. Pri kraju bike-a sam otišao malo ispred i ušao prvi u T2.

Finalnih 2.5 km trčanja je bilo malo teže nego prvih 5 naravno, jer pre svega verovali ili ne imama 2 jaka treninga bike-a u poslednjim mesecima (ako se pitato zašto – tajna :), u narednom periodu me očekuju jači treninzi t.j. intervali). A takođe zaboravio sam da uradim nešto jako bitno, da se istegnem kao što to uvek radin pri kraju biciklističkog segmenta (listove prvenstveno), to mi mnogo znači jer ako se ne istegnem osećam malo zatezanje u njima (listovima).

Držao sam jači tempo i ušao kao prvi u cilj sa oko minutu prednosti nad drugoplasiranim Savićem i trećeplasiranim Plećašom, obojica iz TK „Tamiš“.

Prvi manje bitan ovosezonski cilj je ispunjen – odbrana titule seniorskog prvaka Srbije u duatlonu.

Slike ovde.

Rezultati ovde.

Comments (1)

  1. Sajt je odlican, slucajno sam ga nasao posto sam guglao nesto u vezi triatlona iako sam znao za TK Dinamikov sajt, prvenstveno jer mogu da se dobiju informacije koje su pracene rezultatima i slikama a sve to kroz iskustvo i zapazanja u vidu komentara, koji su svrstani vremenski po datumima sto daje preglednost ( podseca me na dnevnik ).
    Mozda fali forum gde bi se razmenjivala razna misljenja u vezi raznih stvari vezanih za triatlon ali to je moguce i preko komentara.
    Sve najbolje u novoj sezoni!!!

Pingbacks list

Ostavite komentar // Leave a reply