Radovljica kamp/pripreme

Od prošlog ponedeljka sam u Radovljici, mestu u Sloveniji poznatom po osvajačima olimpijskih medalja u plivanju poput Sare Isakovič, Anje Klinar (medalja sa EP) i td…

Ovde već neko vreme boravi ceo elite tim Južne Afrike i ovo im je baza u Evropi do Svetskog prvenstva u Budimpešti. Ukupno 10 takmičara, trener i menadžer.

Takodje, Bojan Cebin sa kojim sam u Feb. par dana i u Umagu bio, zatim i Vid Pucelj, a i Uroš Seme uglavnom trenira sa nama sa obzirom da je iz Kranja koji je blizu Radovljice.

Sa obzirom da je ovo ključni period za mene pred glavni deo sezone, svakako da mi trening u grupi znači mnogo i da je lakše odraditi jače treninge. Potom i promena sredine i čist vazduh prelepih dolina, gora i planina u ovom delu Slovenije…

…I naravno uvek se i naučiti ponešto novo, nebitno da li ste sa svetsim prvakom, ili 50-im juniorom u svetu, a takođe mnogo znači i „iskorišćavanje“ pojedinaca za poboljšanje (ili jače treniranje) po disciplinama. Henri Schoeman je junior – ekstra brz plivač, prošle godine u Turskoj na Evropskom juniorskom kupu je isplivao čitav minut ispred nas na 750 m! Mislim da ima vreme oko 16:15 min u velikom bazenu, a nije višlji od 1.70 m :).

Zatim Richard Murray koji je dvostruki svetski juniorski prvak u duatlonu i koji trči kao mašina… zatim i iskusniji stariji takmičari poput Claude Eksteena koji je prošle godine uvek bio Top 20 na svim Dextro trkama koje je odradio, i ovog vikenda je bio 27i u Kitzbuehelu… i mnogi drugi, poput i starih prijatelja Wikusa, Carolyn i Theo-a sa kojima sam bio u ITU Sport Development kampovima.

50 metarski bazen je odličan jer ga noću prekrivaju a mislim da ga i greju tako da je voda uvek odlična nevezano da li je dan hladniji, za razliku od otvorenog bazena na Sajmištu u Novom Sadu, gde nakon 2 svežija dana voda padne na 23 C.

I bazen i staza stara 2 nedelje su nam na 500 m od apartamana t.j. velike kuće u kojoj smo svi smešteni. Bledsko jezero je na 7 km, stoga stvarno više nego odlični uslovi za dobro i usput idilično treniranje.

U četvrtak putujem za Lozanu zajedno sa afrikancima na prvo ITU Svetsko prvenstvo u sprint triatlonu!

Još nekoliko živopisnih slika možete pronaći na mojoj flickr stranici.

Comments (0)

Ostavite komentar // Leave a reply